Dansk English
+
februar 4, 2019

Børn hjælper Odense Letbane med trafiksikkerhed

Inden få år vil man kunne høre kommentaren/advarslen ”Pas på, der kommer letbane!” i Odenses gader, men hvordan sørger man bedst muligt for trafiksikkerhed mellem letbanen og de bløde trafikanter som cyklister og fodgængere? Det skal næsten 1200 skoleelever nu komme med gode bud på ved innovations- og teknologidagene, Future Innovators.

Med letbanen som overordnet tema bliver 8.-9. klasseeleverne fra 29 forskellige skoler introduceret og trænet i idéudvikling, programmering, digital kodning og innovation. Det er kompetencer, som vægtes højt i Odense Kommunes indsats ”Børnene i Robotbyen”, der går ud på, at byens børn skal drage fordel af at vokse op i en af verdens førende robotbyer ved at få mulighed for at tage aktiv del i fremtidens digitale samfund.

  • Vi ved, at det kan få flere til at interessere sig for teknologi, når de kan se, at det giver mening i den virkelige verden. Derfor er jeg glad for, at Odense Letbane har bidraget med opgaver til Future Innovators, så det bliver så virkelighedsnært som muligt. Børn, der bevæger sig i trafikken på gåben eller cykel, ser nogle gange noget helt andet end voksne, der er vant til at opleve trafikken gennem forruden på en bil, så forhåbentlig kommer de op med nogle ideer, som vi voksne ikke selv har tænkt på. I sidste ende kommer byens børn på den måde til at skabe løsninger i den by, som de selv vokser op og bor i. Vi giver noget til børnene, og de giver noget tilbage til byen, siger Susanne Crawley Larsen, rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen, Odense.

Det er Syddanske Forskerparker, der står bag Future Innovators, med hjælp fra Odense Kommune og Møllerens Fond. Formålet er at koble de unge sammen med forskermiljøet og nye teknologiske løsninger.

I dagene 5.-9. februar samles de næsten 1200 elever i Videnbyen – og gennem fire workshops kan de prøve at kode sensorer i letbane-førerens vest til at måle træthed, programmere en robot til at tjekke sikkerheden langs sporene og få helt nye ideer til, hvordan man undgår, at børn til fods eller på cykel kommer i karambolage/farlig nærkontakt med letbanen.

  • Med letbanen kommer der et nyt transportmiddel i Odense, som trafikanterne skal vænne sig til. Børn og unge er blandt dem, som oftest bliver ramt i trafikken. Så de er en vigtig målgruppe at nå ud til. Derfor er vi i Odense Letbane meget begejstrede for, at så mange børn og unge skal arbejde med sikkerhedstemaet i forbindelse med Future Innovators – og vi glæder os til at få deres input og perspektiver, da børn og unge ser på tingene fra en anden vinkel, som helt klart kan blive et stærkt bidrag til vores kommende sikkerhedskampagne og arbejde med sikkerhed omkring letbanen, siger Benthe Vestergård, kommunikationschef i Odense Letbane P/S.

Future Innovators så dagens lys i 2017, hvor 800 elever deltog. Sidste år voksede deltagerantallet til 1000 og i år er der flere klasser på venteliste. Odense Kommune er storleverandør af deltagende klasser med 36. Men interessen har med årene bredt sig til Assens, Langeskov, Nyborg, Nordfyn, Svendborg og Kolding, der også har elever med i år.

 

FAKTA

Future Innovators finder sted kl. 9-15, den 5.-8. februar 2019 i Videnbyen, Cortex Park 26, 5230 Odense M

Læs mere om Future Innovators på: https://syddanskeforskerparker.dk/for-folkeskolen/

Læs mere om Børnene i Robotbyen her: www.børneneirobotbyen.dk

 

Nyheder

Møde- og konferencepakker til eksterne

I løbet af foråret og sommeren har vi arbejdet på at udvikle et nyt møde- og konferencekoncept til eksterne, som kan booke halvdags- og heldagspakker i Videnbyen og Forskerparken i Odense. Og det ...

Læs mere
Møde og konference
Nyheder

Oplev de førende AI virksomheder, sundhedsvæsenet og teknologiinteresserede samlet under et tag den 12 september 2019

Torsdag d. 12. september 2019 kl. 9-16 inviterer Welfare Tech, Region Syddanmark, Syddansk Sundhedsinnovation og MedCom til AI konference. På dagen har du mulighed for at møde en række ...

Læs mere
AI
close

Udfyld formularen og book lokalet...

Udfyld formularen og book lokalet...

Udfyld formularen og book lokalet...

Udfyld formularen og book lokalet...

Udfyld formularen og vi kontakter dig...

Udfyld formularen og vi kontakter dig...

Henvendelsen drejer sig om følgende: (vælg en af nedenstående muligheder)

Persondataoplysninger drejer sig om følgende: (vælg en af nedenstående muligheder)