Dansk English
+
marts 24, 2021

Dobbelt så mange danskere har besøgt sundhed.dk under corona-krisen

3,6 millioner danskere loggede sig på sundhed.dk i 2020. Det er dobbelt så mange som året før. Sundhed.dk er både vokset i tyngde og i antal medarbejdere under coronakrisen.

Der bliver løbet stærkt hos sundhed.dk, der er en af de virksomheder, der er vokset eksplosivt under coronakrisen. Den fælles offentlige sundhedsportal, der håndterer borgernes sundhedsdata på tværs af sundhedssektoren, har slået positive rekorder og er vokset til i dag at være en væsentlig del af krisestyringen i forbindelse med COVID-19.

Morten Elbæk Petersen, CEO i sundhed.dk, havde ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, hvilken betydning COVID-19 ville få for virksomheden:

”Det har været noget af en rejse, som kun lige er begyndt. Vi oplever lige nu en eksplosiv vækst i visse af sundhed.dk´s tjenester i en grad, så vi har været nødt til at ansætte ekstra folk for at kunne følge med det behov, som er opstået på en kedelig baggrund”.

Tallene taler for sig selv og er et udtryk for den udvikling, virksomheden har oplevet siden 2020:

 • Antallet af laboratoriesvar er vokset fra 500.000 i august 2020 til 11,2 mio. i november 2020
 • Trafikken på websitet er steget fra 3,9 mio. i december 2019 til 8 mio. unikke besøgende i december 2020
 • 3,6 mio. unikke brugere loggede sig på sundhed.dk i 2020. I 2019 loggede 1,8 mio. sig på portalen
 • App’en MinSundhed er downloadet af 1,3 mio. personer. Det er næsten en 10-dobling i forhold til den ønskede målsætning på 150.000.
 • Supportteamet er steget fra 4 til 30 personer

Sundhed.dk vokser i Odense og lejer kontorlokaler i Forskerparken

Sundhed.dk er ejet af regioner, kommuner og stat. Indtil starten af 2020 havde virksomheden kun kontor i København, men i begyndelsen af 2020 etablerede sundhed.dk enheden ”Sentinel” i Forskerparken i Odense.

Sentinel-systemet bruges til at inddatere og indberette kvalitetsdata og kvalitetssikre den aktuelle behandling på patienter.

Sentinel har siden etableringen i Forskerparken vokset sig større i både antal medarbejdere og kvadratmeter, fordi Danske Regioner og foreningen af speciallæger og kiropraktorer har besluttet at anvende Sentinel til kvalitetsudvikling.  Med etableringen af enheden i Odense er det der skabt muligheden for at udvide til andre områder, hvis det ønskes af parterne.

Morten Elbæk Petersen glæder sig over udviklingen i Odense:

”Forskerparken er ideel for os. Vi bor i et innovativt miljø sammen med nogle af vores samarbejdspartnere såsom MedCom, Healthcare Danmark, Welfare Tech og Syddansk Sundhedsinnovation. Desuden giver placeringen i Odense sundhed.dk adgang til de kompetencer, der er behov for og ikke mindst det, at vi nemt kan skalere op og ned på kvadratmeter. Den fleksibilitet er vigtig for os”.

Direktør i Syddanske Forskerparker Helle Thylkjær Henriksen glæder sig over sundhed.dk´s vækst og optimisme for fremtiden:

”Det er dejligt, at sundhed.dk vokser i en krisetid, og de er heldigvis ikke de eneste af vores virksomheder, der ser lyst på fremtiden, idet 75 % af virksomhederne i vores Odense-afdelinger forventer vækst og endnu flere ansættelser i 2021, og med dette tal ligger optimismen på samme niveau som før Covid-19 ramte verden”, siger hun refererende til den undersøgelse, som Syddanske Forskerparker netop har lavet, og som tager temperaturen på, hvordan de virksomheder, der bor i en Forskerpark, klarer sig set i forhold til det øvrige erhvervsliv.

Se artiklen i Fyens Stiftstidende fra den 24. marts 2021 >>

close

Udfyld formularen og book lokalet...

  Udfyld formularen og book lokalet...

   Nyheder

   Hvad er vigtigt for dig, når du skal leje et mødelokale?

   Mange spørgsmål presser sig på, når det helt rette mødelokale skal findes. Vægter du en professionel assistance fra mødestedet højt? Skal mødelokalerne være lyse med god komfort og godt inde...

   Læs mere
   Hvad er vigtigt for dig, når du skal leje et mødelokale?
   Nyheder

   Sådan vælger du det rette mødested – 10 tips

   Hvad skal du overveje og være opmærksom på, når du skal finde et sted til dit næste møde eller konference? Vi har samlet 10 tips til dit næste møde, som spænder over, hvordan man find...

   Læs mere
   Sådan vælger du det rette mødested – 10 tips
   close

   Udfyld formularen og book lokalet...

    Udfyld formularen og book lokalet...

     Udfyld formularen og book lokalet...

      Udfyld formularen og book lokalet...

        Udfyld formularen og vi kontakter dig...

         Udfyld formularen og vi kontakter dig...

         Kontakt Louise Williamson-Westerman på 63157101, hvis du har spørgsmål

          Henvendelsen drejer sig om følgende: (vælg en af nedenstående muligheder)

          Persondataoplysninger drejer sig om følgende: (vælg en af nedenstående muligheder)