Dansk English
+

Future Innovators

Innovation, iværksætteri og robotter for de ældste klasser i folkeskolen

Kontakt Hent folder

Hvad er Future Innovators

Future Innovators er Syddanske Forskerparkers årligt tilbagevendende innovationsdag for folkeskolens 8. og 9. klasser. Her beskæftiger eleverne sig med innovation, robotter og iværksætteri gennem en dag med høj intensitet i tæt samarbejde med en række virksomheder.

Future Innovators foregår i vores afdeling Videnbyen, Cortex Park 26, 5230 Odense M og løber af stablen næste gang d. 6.-9. februar 2018.

OBS! Over 1100 elever fra 19 skoler er tilmeldt Future Innovators 2018.

Der er stadig ledige pladser til fredag d. 9. februar.

Vi giver

 • gratis deltagelse
 • en dag i professionelle rammer udenfor skolen
 • obligatorisk informationsmøde for lærere
 • gratis frokost til alle
 • læringsmål for dagen
 • materialer, der kan arbejdes videre med efter Future Innovators

Skolen sikrer

 • at hver klasse har mindst én lærer med
 • at de deltagende lærere kommer til informationsmøde mandag d. 22. januar kl. 14-16 (Videnbyen, Cortex Park 26, 5230 Odense M)
 • at hver elev har en computer/tablet med

4 workshops

Hovedelementerne i Future Innovators er faciliterende workshops, som introducerer eleverne for forskellige aspekter af innovation og teknologi. Facilitatorerne kommer fra virksomhederne Loop Company og App Academy.

I 2018 har vi 4 workshops - imod 3 i 2017. De handler om teamwork, brainstorming, programmering af en robot og i den nye workshop skal eleverne lave intelligent tøj. Dagen og de 4 workshops er bygget op omkring et tema, som i 2018 er en togulykke.

I pauserne vil eleverne kunne møde robotter og virksomheder, ligesom der vil være mulighed for fysisk aktivitet.

Workshop: Teamwork - hvor kan du hjælpe?

Der er brug for forskellige roller og kompetencer for at et team virkelig fungerer. I denne workshop lærer eleverne om roller i et team, og om hvilken rolle de selv har i forhold til redningsaktionen. Hvor hjælper hver især bedst? Hvem hjælper de sårede? Hvem leder slagets gang? Hvem trøster børnene?

Hent materiale fra 2017

Workshop: Brainstorm - transport til de sårede

Gode ideer og løsninger kommer ikke bare ud af den blå luft, men opstår når vi arbejder med strukturerede metoder. I denne workshop skal eleverne via en brainstormingproces finde ud af, hvordan de sårede bedst transporteres fra et ufremkommeligt ulykkessted.

Hent materiale fra 2017

Workshop: Programmér en redningsrobot

Robotter kan bruges i situationer, hvor mennesker ikke kan komme frem. I denne workshop skal eleverne udvikle en robot, der kan finde ulykkesstedet og lyse det op, så redningsmandskabet kan finde frem.

Eleverne skal medbringe deres egen computer eller tablet.

Workshop: Lav tøj til at måle temperatur

I denne workshop skal eleverne via speciel sytråd og små elektriske kredsløb lave tøj til en intelligent computer.

De skal designe, konstruere og programmere et stykke stof, der enten kan måle temperatur eller puls for at vide hvilke ofre, som skal hjælpes først.

Sådan tilmelder du dine elever

Hvis du gerne vil tilmelde dine elever, skal du sende en mail til Vibeke Lynderup med følgende oplysninger:

 • Skolens navn
 • Klassen
 • Antal elever i klassen 
 • Navn på den deltagende lærer
 • Mail og tlf på den deltagende lærer
 • Dagen I gerne vil deltage (bemærk at der kun er ledige pladser om fredagen)

Der kan kun tilmeldes hele klasser men gerne flere klasser pr. skole. Du skal bare være opmærksom på, at der skal tilmeldes en deltagende lærer for hver klasse.

Det siger tidligere deltagere

Det var professionelt og effektivt. Der var tænkt over oplæg - og oplægsholderne havde fingrene nede i praksis - dette gjorde, at eleverne mødte voksne, som ikke kommer fra en skolesammenhæng men fra erhvervslivet. Super!
Lærer
Faktisk havde jeg troet det ville være en smule kedeligt, eftersom jeg ikke interesserer mig så meget for innovation … men det var overraskende godt.
Elev

Hvem finansierer?

Odense Kommune, Møllerens Fond og Fonden for Syddanske Forskerparker finansierer Future Innovators 2018. Det betyder, at vi kan tilbyde dagen til ca 1200 elever. 

Processen

Som deltagende lærer er der nogle steps, du skal være opmærksom på.

Tilmeld klassen
Forberedelse
Lær og bliv inspireret
Brug Future Innovators i klassen

Hvis du synes Future Innovators lyder som en spændende og lærerig dag for dine elever, skal du tilmelde klassen. Det er kun lærer, som kan tilmelde en klasse - ikke individuelle elever.

Du kan se længere oppe på siden hvordan.

Som deltagende lærer er det vigtigt, at du tager ansvar for din klasse og hjælper os med at gøre dagen så god som muligt. Vi sørger for at indholdet er i top, og vi forventer, at du sørger for, at dine elever ved, hvad de skal igennem på dagen, og at der er styr på dem.  Derfor skal du også deltage i en introduktionsdag mandag d. 22. januar kl. 14-16 i Videnbyen, Cortex Park 26, 5230 Odense M.

Dette punkt er selve Future Innovators, hvor dine elever - men forhåbentlig også du - får en masse ny viden og bliver inspireret til at bruge den viden fremadrettet.

I hver af de 4 workshops får I nogle materialer, som I kan bruge, når I kommer hjem i klassen igen. Via disse links kan du finde materialer fra afholdelsen i 2017. 

Brainstorming   |   Teams - kend dig selv

Vibeke Lynderup

Vibeke Lynderup

Projektleder: Future Innovators, TakeOff [email protected] +45 24 87 43 98

Tilmeld dig Future Innovators

Det er gratis at deltage, og der er stadig ledige pladser fredag d. 9. februar.

Tilmelding